Barcamp o demokracii, politice a aktivním... Tobě. To chceš!

16. září 2017 se v Pardubicích uskuteční jedinečná akce, na které potkáš spoustu super lidí. Dozvíš se od nich informace o politice a aktivním životě, které jindy vyzobáš jen z internetu. A hlavně! Budeš se bavit a bude to pro tebe low-cost!
Barcamp 16. září 2017 Pardubice

Chceš vědět víc? Tady to je:

## 16. září 2017 - ten nejlepší den pro tu nejlepší akci roku!

Celodenní program - přednášky, workshopy, osobní vyprávění ve stylu TEDx, afterparty.
**Účastníci: mladí lidé od 16 do 30 let, pracovníci s mládeží.**
Odpovědi na otázky:

* Co motivuje ty super lidi, které znám z facebooku a televize, aby se zapojovali do tak nudné a nepřehledné věci, jako je politika?
* Co z toho mají?
* Co můžu dělat já?
* Jaké projekty v ČR existují?
* Co znamenají výrazy, které používají politici a politologové při svých vystoupeních, ale normální smrtelník jim nerozumí?
* Proč bych měl/a být aktivní?
* Jak můžu namotivovat lidi kolem, aby se víc zajímali o okolí?
* Jakou přidanou hodnotu můžu dát mladým, aby měli chuť měnit sebe i svět kolem?

* a další!

**Cena:** 200 Kč (zaplatíš je předem a když přijedeš, tak ti je při registraci vrátíme). Akci hradí Národní pracovní skupina pro strukturovaný dialog s mládeží, respektive Evropská komise. Takže cena pro tebe je **0 Kč.**

**Ubytování:** to nejzábavnější a nejvíc stmelující a seznamovací (ale zároveň i introverti najdou svůj klid): tělocvična - spaní na zemi ve vlastním spacáku, na vlastní karimatce. A pozor, cena: zařídíme ti to opět **zdarma.** Pokud budeš chtít spát trochu víc luxusně, doporučíme ti jiné ubytování v okolí. Ale to už si pochopitelně zaplatíš.

**Jídlo:** celou barcampovou sobotu zdarma (tj. bagety, pečivo, ovoce, kafe, čaj, voda a oběd)

**Cestovné:** neproplácíme. Zas tak velkou dotaci jsme nedostali. Ale: vyjednáváme s jedním dopravcem o snížené ceně pro účastníky barcampu. A zprostředkujeme ti kontakt na ostatní lidi z tvé vesnice/města, abyste mohli jet na společnou (levnější) jízdenku aspoň u ČD.

**Barcamp - co to je:** neformální konference. Žádné obleky ani podpatky. Pohoda. Akce. Přednášky a workshopy, které tě budou bavit. Sezení na židlích v posluchárnách. Nebo taky na zemi, když na tebe zrovna nevyjde místo. Příležitost potkat super lidi, známé i neznámé. A hodit s nimi řeč.

## Co mám udělat, abych tam mohl/a být?

**[Přihlas se na tomto odkazu.](https://goo.gl/forms/8XndFyU8kQeHHHRr2)**

Přihlašování bude otevřeno ve 3 kolech:

1. kolo přihlašování: 13. dubna 2017 - 10. května 2017 (max. 80 zájemců)
2. kolo přihlašování: 20. května 2017 - 11. června 2017 (max. 100 zájemců)
3. kolo přihlašování: 1. července 2017 - 15. srpna 2017 (max. 50 zájemců)

## Co mám udělat, aby byl program co nejlepší a fakt z něj mám co nejvíc?

**[Přihlas na tomto odkazu svoji přednášku nebo workshop](https://goo.gl/forms/uDRVhep1XyXXJ4Zk2)** (Máš super zkušenost, o kterou se můžeš podělit s ostatními? Umíš něco, co pomůže ostatním v jejich aktivním občanství?) **nebo doporuč někoho jiného,** kdo bude perlou mezi perlami a jeho přednáška nebo workshop zanechají v účastnících hlubokou stopu (v tom dobrém slova smyslu).

[Informace pro přednášející najdeš na tomto odkazu.](http://www.strukturovanydialog.cz/clanky/prednasej-lektoruj-na-barcampu-...)

**[Hlasuj na tomto odkazu. Od 9. do 31. května](https://goo.gl/forms/WASB5VS8CftvmcJP2)** si můžeš vybrat, koho chceš slyšet/vidět/mluvit s ním. Na začátku června vybere programová komise příspěvky s největším počtem hlasů a doplní je o svoje horké favority a sestaví program. V programové komisi jsou (převážně) ředitelé a předsedové programů Člověka v tísni, Centra pro demokratické učení, Mladých občanů, České středoškolské unie, Centra občanského vzdělávání, Junáka - českého skauta, Národního parlamentu dětí a mládeže a České rady dětí a mládeže.

Máš nějaké **dotazy?** Piš je na náš [facebook](https://www.facebook.com/strukturovanydialog/) nebo na [lenka.jurenova@crdm.cz](lenka.jurenova@crdm.cz).

Těšíme se na viděnou v Pardubicích!

Tak se nezapomeň **[přihlásit,](https://goo.gl/forms/8XndFyU8kQeHHHRr2)** dokud je místo.

Lenka, Petra, Honza a další pořadatelé

Mohlo by vás zajímat