Výzva! Zapoj se do mezinárodních jednání o propojování formálního a neformálního vzdělávání!

V rámci českého předsednictví pořádá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy setkání ministerských úředníků zodpovědných za oblast mládeže v členských státech EU, tzv. DG meeting. To je předsednická tradice, ale Česká republika je první zemí, která do těchto jednání zapojí i mladé lidi! Chceš být jedním z nich? Přihlas se!

Co je to DG meeting?

Každá země předsedající Radě EU pořádá setkání ředitelů odborů pro mládež a expertů na oblast mládeže a určuje jeho téma. Tématem setkání v Praze bude propojování formálního a neformálního vzdělávání a zejména dopad tohoto propojování na řešení problémů dětí a mladých lidí čelících negativním dopadům COVIDU-19 na jejich vzdělávání. Řešeny budou i vzdělávací potřeby uprchlíků z Ukrajiny, v obou případech zejména prostřednictvím spolupráce sektoru práce s dětmi a mládeží se školami. Účastníci si vzájemně vyměňují zkušenosti ze svých zemí, inspirují se a propojují užitečné mechanismy.

Kdy a kde se koná?

V Praze ve dnech 18. – 19. 9. 2022. Setkání proběhne 19. 9. celý den, předchází mu neformální seznamovací večeře v neděli 18. 9.

Proč se mají zapojit mladí lidé?

Mladí lidé se poprvé v historii konání předsednických DG meetingů mohou stát součástí této výměny zkušeností a přinést svůj pohled na projednávanou problematiku. Během panelové diskuse mohou v roli panelistů poskytnout přímou zpětnou vazbu úředníkům s rozhodovacími pravomocemi a přispět k tomu, aby se jejich zkušenosti a názory promítly do rozhodovacích procesů při tvorbě politiky mládeže v členských státech EU.

Jak se mohou zapojit mladí lidé?

Mohou se účastnit jednání, workshopů a doprovodného programu. Mohou být řečníky v panelové diskusi. Dále se podílet na hlasování o probíraných tématech, které bude probíhat před setkáním.

Přihlas se, pokud:

  • - jsi ve věku 16 - 30 let
  • - mluvíš aktivně anglicky
  • - zajímáš se o téma formálního a/nebo neformálního vzdělávání a chceš se podílet na posouvání spolupráce neformálního vzdělávání a škol k lepšímu
  • - jsi student nebo jsi studoval/a nebo působíš v nějaké organizaci pro děti a mládež nebo jsi dobrovolník nebo učíš na škole… hledáme různé uchazeče, aby paleta názorů co nejvíce pokrývala - realitu ve vzdělávání
  • - máš čas 18. 9. večer a hlavně 19. 9. celý den a 30. 8. od 13:00 - 15:00 na online přípravný meeting
  • - nebojíš se diskutovat s lidmi s rozhodovací pravomocí a vyjádřit svůj názor

Mimopražským zájemcům bude zdarma zajištěno ubytování v Praze.

Pokud tě to zaujalo, přihlas se do 20. 8. TADY.

Mohlo by vás zajímat