Zveme vás ke kulatému stolu na téma (Ne)vyloučení mladí

Kulatý stůl (Ne)vyloučení mladí se bude věnovat výstupům konzultací 10. cyklu Dialogu EU s mládeží (Strukturovaného dialogu), jehož tématem je cíl mládeže 3) Inkluzivní společnost. Dále bude představen projekt Youth Wiki, který se věnuje analýze politik mládeže v evropských zemích. Jedním z projektových témat je i sociální inkluze. V rámci tématu vzniklo dotazníkové šetření, které se věnuje postojům mladých k inkluzi v české společnosti a dostupnosti volnočasových aktivit a služeb pro mladé lidi. Výsledku šetření budou prezentovány na kulatém stole.

Ke kulatému stolu zveme tvůrce politik a lidi s rozhodovací pravomocí, mladé lidi a pracovníky s mládeží. Cílem je nahlédnout společně do procesu a výstupů Youth Wiki a 10. cyklu Dialogu EU s mládeží (Strukturovaného dialogu) a diskutovat o tom, jak s tématy dále pokračovat a jak je s nimi možné pracovat na české národní a lokální úrovni. 

Akce se bude konat 25. 3. 2024 od 15 hod. v zasedací místnosti na adrese Senovážné nám. 24, 110 00 Praha – Nové Město. 

Program bude mít dvě části: 

  • společnou, ve které shrneme 10. cyklus a výsledky z dotazníkového šetření Youth Wiki zaměřující se na inkluzi v české společnosti a dostupnost volnočasových aktivit a služeb pro mladé lidi. 
  • skupinovou, ve které se budeme zabývat možnostmi, jak s tématy dále pokračovat a jak je s nimi možné pracovat na české národní a lokální úrovni

K účasti se můžete přihlásit tady:

 

                PŘIHLAŠOVADLO
 

 

YOUTH WIKI: KONTEXT

Youth Wiki je online encyklopedie národních politik mládeže, která je zpracovávána v 33 zemích Evropy. Věnuje se analýze veřejných politik napříč různými tématy, které se týkají mladých lidí. Jedním z klíčových témat je právě i sociální začleňování. V rámci tohoto tématu vzniklo v roce 2023 dotazníkové šetření, které se věnuje postojům mladých k inkluzi v české společnosti a dostupnosti volnočasových aktivit a služeb pro mladé lidi. Výsledku šetření budou prezentovány na kulatém stole. 

10. CYKLUS DIALOGU EU S MLÁDEŽÍ: KONTEXT

Dialog EU s mládeží je participační proces, společné zamyšlení a dialog mezi mladými lidmi a tvůrci politik o prioritách spolupráce v oblasti mládeže. Má rovněž přispívat k realizaci Strategie EU pro mládež na období 2019–2027. Ta se zaměřuje na tři hlavní oblasti pod mottem „zapojovat, propojovat a posilovat“, podporuje spolupráci členských zemí v otázkách týkajících se mladých lidí a její principy by měly ovlivňovat i národní politiky mládeže. 

10. cyklus, který začal 1. 7. 2023, organizuje předsednické trio Radě EU Španělsko – Belgie – Maďarsko. Jako téma byl zvolen cíl mládeže 3) Inkluzivní společnost a jeho mottem je „WE NEED YOUTH“.  

Těšíme se na Vaše nápady a názory!

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Začal 10. cyklus Dialogu EU s mládeží

Červencem začal nový, 10. cyklus Dialogu EU s mládeží pod předsednickým triem Španělsko - Belgie - Maďarsko. Stejné trio vedlo v roce v roce 2010 Strukturovaný dialog - předchůdce Dialogu EU s mláde...

číst dál